Strategische partners

Horse & Health  is het grootste netwerk van hippische dienstverleners in Vlaanderen en een project dat gediplomeerde en verzekerde dienstverleners uit de Vlaamse paardensector verenigt. Het doel van het project is om het welzijn van Vlaamse paarden te verhogen door meer samenwerking en kennisdeling tussen dienstverleners te stimuleren. Daarnaast wil Horse & Health paardeneigenaren helpen bij het vinden van betrouwbare dienstverleners. Via de zoekmachine  kan je op een snelle en eenvoudige manier alle aangesloten dienstverleners terugvinden. 

Kasteelhoeve Wange (het meest ecologische gastenverblijf en seminariecentrum ter wereld – International Green Key Award 2016 en 2017) integreert de huiselijke, informele sfeer van een B&B met de service van een hotel (16 kamers, 27 bedden, half en vol pension, professionele keuken…). Dit maakt het tot een unieke locatie om met een grote of kleine groep familie of vrienden een weekendje te logeren.
Vanaf 20 personen heb je de kasteelhoeve voor jou alleen. Daarnaast is Kasteelhoeve Wangein de week een unieke locatie voor meetings, trainingen, workshops, teambuilding, vergaderingen, cursussen, enz…  De landelijke ligging, het klantgerichte karakter, de huiselijke sfeer en de ambachtelijke keuken maken een verblijf tot een bijzondere ervaring.

Kheiron verzorgt begeleiding met assistentie van een paard rond persoonlijke thema’s, zowel in groep, individueel, als met familie of partners. We werken zowel met individuele paarden als met de kudde. Dynamische workshops (1/2 dag tot 2 dagen) en individuele coachings i.f.v. ontwikkeling van natuurlijk leiderschap en teamwerk in organisaties in company en in open aanbod zijn ook mogelijk. En helemaal uniek zijn de osteopatische behandeling met assistentie van een paard.

Fokkerij van PRE  Cartujano’s (Kartuizerpaarden), het witte konings- en strijdpaard uit de middeleeuwen, door de Kartuizermonniken gekweekt in de bloeiperiode van het koninkrijk Spanje op karakter, fysiologie, moed en verbinding met de mens. Het paard, dat de mens vergezelde in de strijd en uitblonk in kalmte en doorzettingsvermogen. Bij Caballo De Fuerza worden veulens buiten in de kudde geboren en opgevoed, met veel bewegingsvrijheid op het domein van 12. Hengsten verblijven vanaf 1 jaar in een bachelor kudde met oudere hengsten. De hengsten worden ten vroegste op de leeftijd van 3 jaar verkocht. Voor mensen die belang hechten aan de eerste levensjaren van hun paard en een ‘handelbare, sociale’ hengst willen met een gouden karakter.

Stress & Burn-Out Coaching op Viva Ranch door Viki Broes, naast erkend Burn-Out Coach is Viki ook Gecertificeerd Natuurcoach , Gecertificeerd Equi-Coach, voorzitten van vzw Burn-Out.Vlaanderen. Naast Stress & Burn-Out coaching, lezingen en trainingen is Viki ook actief als freelance gamechanger op vlak van change en crisis manager in diverse (overheid)bedrijven en sectoren.

Hof van Verbeelding is de ideale locatie als je er een rustig weekend van wenst te maken tijdens één van onze cursussen. De helft van onze cursisten komt uit Nederland en het vakantiehuis “Zalige ontmoeting” heeft 3 kamers dus ook de kosten delen met andere cursisten is zeker een optie. Heb je liever een vakantiehuisje voor jou alleen, dan is er ook het  vakantiehuis “Dansend Plezier”. Er verblijven is wel enkel mogelijk voor een heel weekend dus 3 nachten, wens je maar 1 nacht te blijven dan kunnen we steeds ook een alternatieve B&B voorstellen.

Kinderboerderij en Equi Habitat pension De Madeliefjes  een prachtig stukje natuur langs de rand van Lier. Een plek waar paarden nog echt paard kunnen zijn en waar kinderen tot rust kunnen komen temidden van de natuur en de dieren. Het betreft een ontwerp en realisatie van Viva Concept.

 

Ben je benieuwd naar onze klanten en referenties?

Iedereen met een hart voor paarden en natuur is een potentiële klant, dus dit gaat van particuliere hobby-paardenhouders, over pensionstalhouders, (semi-)overheidsorganisaties, kasteeldomeinen, tot grote psychiatrische centra die equitherapie aanbieden aan hun patiënten.