Over Viva Concept

Viva Concept staat voor een verzameling duurzame producten, diensten en concepten, voor paarden, tuinen en landschapsregeneratie.

Met duurzaam bedoelen we lange termijn oplossingen met minimale belasting op het milieu en waar het even kan juist samenwerkend met de natuur. Permacultuur heeft ons geïnspireerd en is de groene draad door het Viva Concept, dit willen we opnieuw doorgeven en toegankelijker maken voor deze hedendaagse maatschappij. Maar zeker niet alles wat we doen is 100% permacultuur, gezien de schaal van de grotere tuinen en weilanden, zou het in deze maatschappij niet rendabel zijn om een kleine tractor en enkele machines niet te gebruiken.

Naast het ontwerp kunnen wij ook alle materialen en planten leveren en eventueel de aanleg verzorgen of jou op weg helpen door advies ter plaatse  of de eerste dag te helpen bij de aanleg. We richten ons dus ook op de doe-het-zelvers onder jullie.

Onze focus ligt op natuurlijke tuinen waarbij we graag Viva Fence integreren en gebruik maken van Viva Flora planten opgekweekt in Viva Terra. In veel gevallen gaat het over een gecombineerd project waarbij we een Equi Habitat integreren in de tuin.  Maar ook een  ecologische tuin zonder paarden geven we graag een Viva Touch.

Via Viva Store verdelen wij enkel de producten die we op Viva Ranch zelf al jaren met grote tevredenheid gebruiken. Geen tientallen opties en keuzestress, maar enkel een selectie van de beste producten met professioneel advies. Viva Store is geopend op dinsdag en vrijdag tussen 17u en 19u.

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

“Viva …” – vrij vertaald uit de neolatijnse talen – staat voor “Lang leve de tuin!“, “Levende omheining!“, “Leven in de bodem!“, “Leve het paard!“, enz. Viva verwijst uiteraard ook naar “Viva la vida” of “Leve het leven” wat niets minder wil zeggen dan leef je leven en geniet van elk moment of “live life fully”, zoals het zo mooi klinkt in het Engels.

Viva Concept, Viva Hortus, Viva Store, Viva Fence, Viva Flora, Viva Terra, Viva Ranch, Equi Viva en Equi Habitat  zijn handelsmerken van Viva Group BE0633.810.965.