Om later problemen met modder te voorkomen laat je eventuele grondwerken voor het maken van grachten, een poel, een berg of het optimaliseren van tracks uitvoeren op het droogste moment van het jaar. Dit zou dus een warme augustus kunnen zijn na 2 weken droogte. Strikt genomen komen er geen zware machines op je land tijdens nattere periodes. En als het echt niet anders kan rijden deze enkel door de weides en dus zeker niet op de tracks zelf om modder in de toekomst te voorkomen.

Afhankelijk van je bodemtype, is het al dan niet nodig om ook grondwerken aan (een gedeelte van) je tracks uit te voeren, lava is hiervoor een heel dankbare natuurlijke grondstof als waterdoorlatende verharding en nog goed voor de hoefslijtage ook, ideaal zoek je hierbij zelfs het evenwicht op in hoefslijtage en aangroei. Ongeacht je bodemtype is het nodig om de gedeeltes van je tracks en paddocks waar de voerstations staan van (waterdoorlatende) verharding te voorzien.


Dit artikel maakt deel uit van de reeks: In één jaar van weide, over Paddock Paradise, tot Equi Habitat

Elke maand publiceren wij een nieuw artikel uit deze reeks, een samenvatting van deze 12 artikels werd gebundeld tot één artikel in het EquiDay magazine 2018 dat op 13 oktober 2018 op het EquiDay evenement gratis beschikbaar zal zijn en later dit jaar ook digitaal geraadpleegd zal kunnen worden.

Comments are closed.