Zet (een deel van) je ontwerp als proefopstelling uit met prikpaaltjes. Stuur bij waar nodig en maak de bochten bijvoorbeeld rond genoeg door 4 palen per bocht te gebruiken. Als je in de proefopstelling ook al echt paarden gaat plaatsen voorzie je de bochten wel best ineens met kastanje palen zodat je de schrikdraad goed kan opspannen, want een bocht in prikpaaltjes gaat meestal niet langer dan een week mee. Ook op de rechte lijnen of licht gebogen bochten zet je de prikpaaltjes best ineens op de plaats waar je de definitieve palen plant te zetten. Hou hierbij wel rekening met eventuele loon- of grondwerken die nog uitgevoerd dienen te worden. Zo kan het raadzaam zijn om i.f.v. het inzaaien van de weides de tracks 50 cm smaller uit te zetten zodat het zaaimachine over kan komen.


Op rechte lijnen mogen de palen tot 6 meter uit elkaar staan, om organische vormen te kunnen maken moet je de palen soms op 2 à 3 meter van elkaar zetten. Voor lint is 4 meter paalafstand ook echt het maximum om te voorkomen dat de wind teveel vat krijgt op flapperende linten en zo een snellere slijtage veroorzaakt.


Dit artikel maakt deel uit van de reeks: In één jaar van weide, over Paddock Paradise, tot Equi Habitat

Elke maand publiceren wij een nieuw artikel uit deze reeks, een samenvatting van deze 12 artikels werd gebundeld tot één artikel in het EquiDay magazine 2018 dat op 13 oktober 2018 op het EquiDay evenement gratis beschikbaar zal zijn en later dit jaar ook digitaal geraadpleegd zal kunnen worden.

Comments are closed.